Angelique Mathijssen Art – More bubbles

Angelique Mathijssen- van Den Bosch

In mijn werk geniet ik van de vrijheid om mijn momenten van verwondering te schilderen; De overweldigende stilte op een bepaalde plek, betoverend licht in een landschap, het onverwacht oog in oog staan met een prachtig dier, het beleven van een gevoel van eenzijn, waarbij tijd en fysiek lijken te verdwijnen.


 

Siem Art – Let’s get together

Simone Roodselaar

Creativiteit is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Van jongs af aan wilde ik creëren. Uit het niets nieuwe creaties neerzetten. Mijn eigen ideeën tastbaar maken. Op 22 jarige leeftijd ben ik, samen met mijn partner, het bedrijf Artop gestart: interieur en design. Hier kan ik nog steeds mijn passie voor creëren in kwijt.

Al lang voelde ik de wens om te schilderen. Na cursussen en privé lessen, had ik mijn vorm gevonden. Het vastleggen van gevoelens die ik ervaar, in kleur en textuur. Deze kunnen ontstaan in de natuur, tijdens muziek die ik hoor, of een gebeurtenis die impact op mij heeft.

Als ik schilder ontstaat er een energieveld, een sensatie die ik ervaar door het mengen van de kleuren op het doek. De tijd lijkt stil te staan en er ontstaat een werk:  Mijn gevoel geuit in een combinatie van kleur en compositie.

Ik houd van zien en mezelf afvragen, wat zet mensen aan tot iets?  Iets ontstaat in de hersenen en komt tot uiting in handelen. Waardoor  worden mensen gedreven, wat voor invloed heeft een beeld? Ik houd daarom van schilderen van abstracte vormen, zodat een herkenbare vorm niet bepalend is, maar het gevoel wat een werk bij iemand oproept: Een associatie van vorm en kleur en die kan voor iedereen anders zijn.

Mijn doel is te leven in het nu. Genieten van wat er is, ervaren wat er gebeurt zonder daar een oordeel aan te verbinden. Ik ga er vanuit dat de mens van origine puur is. Wat iemand doet, komt voort uit invloeden van buitenaf. Wie ben ik om te oordelen? Ik wordt gedreven door persoonlijke ontwikkeling en wil dit ook graag doorgeven aan anderen.

Het ervaren van mijn werken laat ik dan ook graag aan de kijker over, mijn missie is geslaagd als mensen zichzelf afvragen:

wat zie ik,
wat doet het met me
of
er gewoon van genieten…


 

Tineke de Nobel – Man met vogel

 

Tineke de Nobel

portretten, objecten en structuren

Tineke de Nobel is bekend geworden door haar prachtig ontregelde afbeeldingen van menselijke gezichten, hoofden en gestalten.
Humor vormt een rode draad in haar werk, wat altijd drijft op een scherpe waarneming van menselijke buitenissigheden. Ook vliegende kasten en tafels, grappige monsters, aliens en ufo’s bevolken haar schilderijen. Het blijft verbazen. 

Naast de menselijke voorstellingen maakt zij ook werken zonder levende wezens. Het resultaat lijkt op het eerste gezicht abstract, maar het leven is nooit ver weg. Altijd ademen deze kleurrijke werken een bonte en vreemde atmosfeer met levendige objecten. Soms zijn die direct herkenbaar. Bijvoorbeeld deuren, balken, vazen en schalen. Een andere keer zijn het meer organische voorstellingen met een duistere betekenis.

Tineke de Nobel is geboren in Haarlem, de stad van Frans Hals. Zij houdt van Haarlem en Holland, maar het leven bracht haar eerst naar Amsterdam en vervolgens naar Helmond. Daar woont en werkt ze sinds 1988 en ze heeft er een heel oeuvre bij elkaar geschilderd. Niet alleen omdat schilderen een niet te ontkomen drijfveer is, maar ook omdat ze alle geheimen ervan wil ontrafelen en de techniek tot in de puntjes wil beheersen.

Tineke: “Ik heb in Amsterdam enkele jaren klassieke talen en geschiedenis gestudeerd.
Het inzicht kwam dat niet de wetenschap, maar de kunst mijn toekomst zou zijn.
Mijn eigen weg zou ik gaan en ik zou me niet laten beïnvloeden door opleidingen en leraren. Noem het zelfstandig of eigenwijs”

“In mijn werk komen thema’s als vrijheid, geborgenheid, leergierigheid en het ondoorgrondelijke van een ander individu steeds terug.
Elk schilderij verbeeldt een klein aspect van zaken die mij bezighouden.
Ik zoek een beeld om de gevoelens uit te drukken die ik krijg van zaken die ik lees, voel, hoor of zie. Dat gaat meestal associatief met het gevoel dat ik heb bij bepaalde kleuren, vormen, vlakverdeling, richting en textuur.
Zo hoop ik via suggesties mijn ideeën en gevoelens ook in abstracte beelden vorm te geven en over te dragen. Ik noem mijn werk daarom persoonlijk en toegankelijk tegelijkertijd.”